KLIKNI NA SLIKU ZA UVEĆANJE

Nataša Novović: -Upisaću Pravni fakultet

 

NA SAJMU INFORMATIKE

 

13. novembar '06.

Kao i u prethodne dve godine i ovog novembra smo četiri učenika osmih razreda (po jedan iz svakog odeljenja) i ja, posetili specijalizovane jesenje sajmove na Novosadskom sajmu.

radne stanice i serveri

Jedan od sajmova je i Međunarodni sajam informatike, možda je preciznije reći, sajam primene informatičke tehnologije u praksi finasijskih firmi, firmi koje se bave obezbeđivanjem ljudi i objekata, proizvodnji tehničkih alata i sl.

multimedijalni show

razgovor sa sistem inženjerom

U razgovoru sa inžinjerima firmi-zastupnika poznatih svetskih proizvođača računarske opreme, učenici su primereno svojim predznanjima mogli da čuju mnoštvo novih informacija, a na štandovima pak da se upoznaju sa različitom vrstom računarske, mrežne i ostale opreme koju nemaju priliku često da vide.

Teslina - neonka

oldtajmeri

Nakon posete sajmu, uputili smo se u IT centar Vojvođanska banke ad Novi Sad, čija je filijala Sombor bila i sponzor ovog putovanja, ustupajući nam jedan svoj službeni automobil i snoseći sve troškove boravka naše male grupe tog dana u Novom Sadu.

Serveri, ruteri, mreža, lampice na sve strane ... Posle sajma i eksponata, ovog puta uživo u svakodnevnoj eksploataciji. Susret sa operaterima sistema i sistem inžinjerima u toku njihovog svakodnevnog posla.

"Ekskurziju" potom nastavljamo šetnjom kroz Novi Sad, preko SPENS-a do univerzitetskog grada i fakultetskih zdanja.

Pitanja: gde je koji fakultet? kako se živi i radi u univerzitetskom centru? koju srednju školu upisati nakon osnovne? šta studirati i na kojem fakultetu?

Vreme nam je tog osmog novembra tako brzo "proletelo".

Prilog pripremio Branko Lučić,
e-mail: bl_lule@eunet.yu;
branko.lucic@voban.co.yu.

 

POČETNA STRANICA
ODŠTAMPAJ STRANICU

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

sef za podatke

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

KLIKNI NA SLIKU ZA UVEĆANJE

Ivana Andrić: -Studiraću biologiju

 

KLIKNI NA SLIKU ZA UVEĆANJE

Živko Raičević: -Studiraću fiziku