SIVAC.NET SIVAC.NET SIVAC.NET SIVAC.NET SIVAC.NET SIVAC.NET SIVAC.NET SIVAC.NET SIVAC.NET SIVAC.NET SIVAC.NET SIVAC.NET

 
   
     
   

 

 

 

prvi dan
drugi dan

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

pobednik Dejan Vlaskalic

drugi put za redom pobednik, Dejan Vlaskalic

 

klikni na sliku za uvecanje

zajednicki rucak nakon takmicenja

 

 

 

 

klikni na sliku za uvecanje

u takmicenju u kuvanju ribljeg paprikasa ucestvovala je i ekipa SIVAC.NET-a

klikni na sliku za uvecanje

epitet najveselijeg društva ove veceri dobila je upravo naša ekipa

klikni na sliku za uvecanje

 

 

 

drugi put za redom kuvar najboljeg kotlica na Zlatnom kotlicu Sivca, Duško Pavkov - Ćaja

 

SIVAČKI RIBOLOVAČKI DANI

 

prvi dan, 07.08.2004.

U organizaciji Udruzenja sportskih ribolovaca "Saran" Sivac u subotu 07.08.2004. u okviru manifestacije Sivacki ribolovacki dani odrzan je VI memorijal "Branko Acanski Rus" takmicenje u lovu ribe udicom na tri stapa.

Po veoma prijatnom, suncanom  i lepom vremenu takmicenje je odrzano na takmicarskoj pisti na Malom Staparu.

Ove godine u konkurenciji su ucestvovala dvadesetak takmicara sa istim motivom da budu prvi i da osvoje prelazni pehar koji podrazumeva najuspesnijeg spostskog ribolovca 2004. godine u Sivcu. Medjutim, sva nagadjana i dileme resio je glavni sudija Jelenko Stojanovic uz pomoc sektorskih sudija i precizne digitalne vage koja je jasno i nedvosmisleno na svom ekranu propratila sve ulove toga dana i na samom kraju takmicenja objavila da je po drugi put za redom prvak memorijala Branko Acanski Rus Dejan Vlaskalic sa ulovljenih 2090 grama ribe. Drugoplasirani je Nenad Acanski 1950 grama, a trece mesto je zauzeo Stanko Andric sa ulovom od 1880 grama.

najbolje plasirani takmicari

Po zavrsetku takmicenja desavanja na prvom danu sivackih ribolovackih dana odvijala su se u vatrogasnom domu u Sivcu gde su posle zajednickog rucka za sve ucesnike, najuspesnijim takmicarima dodeljene diplome i medalje, a pobedniku je pripao prelazni pehar koji ce po drugu godinu  za redom krasiti vitrine u domu  Dejana Vlaskalica.

 

drugi dan, 08.08.2004.

Drugog dana sivackih ribolovackih dana kuvao se riblji paprikas u izvarednom ambijentu vatrogasnog doma, a sve za prestiznu titulu najboljeg majstora u kuvanju ribljeg paprikasa Zlatni kotlic Sivca 2004.

Konkurencija je bila izmedju 27 kuvara koji su se nadali da ce bas njihov riblji paprikas biti onaj pravi koji ce zadovoljiti sudijski ziri.

Uz muziku krckali su se paprikasi da bi za svakog srucni ziri dao svoju ocenu, a potom je bilo izdvojeno 6 uzoraka da bi sud o kvalitetu istih dali i svi kuvari te veceri.

Zbrajanjem rezultata stucnog zirija i ocena svih kuvara ustanovljeno je da je najbolji riblji paprikas pripremio kao i prosle godine Pavkov Dusko Caja. Drugoplasirani je kotlic Zugic Milovana, dok je treceplasirani te veceri bio Minic Dusan.

pobednicka ekipa

Pobednicima su urecene diplome i medalje i prigodne nagrade. Uz muziku i druzenje ustanovljeno je da i oni kotlici koji nisu bili nagradjeni zasluzuju da budu pojedeni, a sve uz ladno vino, pivo ili spricer.

Utesne nagrade 10 sati interneta koje je dodelio SIVAC.NET dobile su ekipe Caffe bar "Modena" za najljuci paprikas, ekipa "JNM team" Odzaci za najmalerozniji nastup, a ekipa "Crvenka opstina" dobila je takodje utesnu nagradu za najuniformisaniju ekipu.

najuniformisanija ekipa, gosti iz Crvenke

Ekipa "Foke sa silosa" je ulozila zalbu na regularnost takmicenja. Naime, doticna ekipa je mislila da se nagrada dodeljuje za najlepsi kotlic (kuvali su u prohrom kotlicu), a ne za najbolje skuvani riblji paprikas. Sudije su imale to u vidu i proglasile Foke sa silosa kao najsimpaticniju ekipu.

 

Izveštaj i fotografije sa Sivackih ribolovackih dana pripremio je Dragan Grujin.

 

 

 

POČETNA STRANICA
ODŠTAMPAJ STRANICU

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

klikni na sliku za uvecanje

ekipe sa Silosa i "najlepši kotlic"

 

 
 
   
copyright © sivac.net 2003