SIVAC.NET SIVAC.NET SIVAC.NET SIVAC.NET SIVAC.NET SIVAC.NET SIVAC.NET SIVAC.NET SIVAC.NET SIVAC.NET SIVAC.NET SIVAC.NET

 
   
     
   
 

 

POČELA SA RADOM ŠKOLA STRANIH JEZIKA

 

08.10.04. U Sivcu od sredine septembra počela je sa radom škola stranih jezika, Studio stranih jezika "Evropa", koju sa posebnim zadovoljstvom vodi profesionalni prevodilac gospođa Zlata Marković.

Ona se, kao i svi ostali slučajni posetioci Sivca, zaljubila u Sivac na prvi pogled i to nedavno, kada je zajedno sa delegacijom podunavskih Švaba, nakadašnjih žitelja našeg mesta i njihovih potomaka, u službi prevodioca posetila Sivac.

O razlozima koji su je potaknuli da pokrene školu jezika u našem mestu, Zlata kaže sledeće: "Srdačan doček, otvorenost i ljubaznost sivčana uticali su na mene da počnem da razmišljam o otvaranju škole engleskog i nemačkog jezika u Sivcu."

Mi iz redakcije SIVAC.NET-a zdušno smo prihvatili ovu ideju i odlučili da pomognemo koliko možemo da se sprovede u delo. U dogovoru sa predstavnicima Mesne zajednice, obezbeđena je prostorija za održavanje obuke, širom Sivca postavljene su plakate sa svim potrebnim informacijama za zainteresovane i tako je, sredinom septembra škola stranih jezika u Sivcu počela sa radom.

Danas se u Studiju stranih jezika "Evropa" svakodnevno obučava veliki broj predškolske decu ali i odraslih. Od gospođe Zlate saznali smo i nešto više o programu obuke:

-Kursevi za predškolsku decu prilagodeni su uzrastu deteta. U obuci se primenjuje takozvani iskustveno-komunikativni metod, kroz igru, pesme i komunikaciju deca ostvaruju svoj prvi kontakt sa stranim jezikom i uče prve reči.

Za školsku decu u ponudi su kursevi za 1. i 2. razred osnovne škole sa vrlo malo pisanja i čitanja, koje se uvodi tek u 3. i 4.razredu.

Ova škola jezika obuhvata i kursevi za mlade (12 do 18 godina) kojima su obuhvaćeni zanimljivi sadržaji da bi se probudilo interesovanje učenika. Takođe, nisu izostavljeni ni oi malo stariji sugrađani tako da postoje i kursevi za odrasle i to u dva oblika početni (celogodisnji) i intenzivni (osmonedeljni za sve one koji žele u što kraćem roku da savladaji osnove jezika).

 

 

 

POČETNA STRANICA
ODŠTAMPAJ STRANICU
 
 
   
copyright © sivac.net 2003