SVET ULEPŠAVA STORUČICA NADA

 

Svet ulepšava storučica Nada Tot, majka osmoro dece, toplog srca i čarobnih ruku.

Udala se za Matiju Tota i iz rodnog Gakova doselila na Mali Stapar 1978. godine. Radila je uvek teške poslove seljanke, pomagala bolesnim domaćicama, spremala svadbarske ručkove i večere, a dok nije sagradila kuću u Sivcu išla je na rad i u Nemačku. I danas njene ruke spremaju stanove u Sivcu, Crvenki, Kuli, a stignu i do Novog Sada.

Nada je odrasla u veseloj porodici, s tri brata i 4 sestre. Dečja igra uvek je krasila njen život.

I gle čuda! Danas u njihovoj kući smeje se osmoro dece; četvoro je Nada rodila, a četvoro neguje i podiže preko Centra za socijalni rad. Miljana, Biljana, Danijel i Petar, dečica bez detinjstva, ometena u razvoju, preživela su mnogo muka dok nisu osetili majčinsku ljubav.

U toplom Nadinom krilu, dečica uče da govore, da crtaju, da se hrane i igraju, da vole i da se vesele.

«Pošteni Peva» je miljenik u kući i komšiluku. «Kad poraste biće momak.»

izgleda da će Pera biti i fotograf

 

Mama se priprema da im dogradi sobu i napravi dve ljuljaške i klackalice. Na jesen će morati da kupi i auto jer svu decu mora voditi dva puta nedeljno logopedu. Dečja iskrenost i radost prevazilaze bol za izgubljenim detinjstvom. Kad ih je komšija pitao:»Kada se nose čizme?» Biljana je odgovorila: »Kada mama Nada kupi.»

Najmlađi Nadin sin vodi računa o braći i sestrama

 

U Nadinom i Matijinom domu večita je radost. Ako ih posetite, verujte da će ona preći i na Vas. Dečica će Vas sigurno do kapije ispatiti poljupcima i osmesima.

Prilog pripremio Zvonimir Kuveljić.

 

 

POČETNA STRANICA
ODŠTAMPAJ STRANICU