SIVAC.NET SIVAC.NET SIVAC.NET SIVAC.NET SIVAC.NET SIVAC.NET SIVAC.NET SIVAC.NET SIVAC.NET SIVAC.NET SIVAC.NET SIVAC.NET

 
   
     
   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

klikni na sliku za uvecanje

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

diploma za majstorsko zvanje u karateu, crni pojas 1. dan

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

USPEŠNI KARATISTA - Đorđo Peruničić

 

Predstavljamo Vam mladog i uspešnog sivačkog karatistu, dvadesetjednogodišnjeg Đorđa Peruničića. Đorđo se pre bavljenja karateom oprobao u folkloru, u kojem je igrao od prvog do osmog razreda, bavio se malo košarkom i fudbalom, a svoju pravu sportsku ljubav našao je u karateu. Relativno kasno, sa 13 godina, upisuje se u Karate klub "Union" Sivac, gde uči osnove ovog sporta.

Đorđo Peruničić

Evo šta nam je Đorđo rekao o počecima bavljenja ovim borilačkim sportom:

-Prve korake sam počeo u Karate klubu "Union" Sivac, bio sam 7. razred. Radio sam kate i borbe, dok se nisam opredelio samo za borbe. Prva takmičenja, prvi turniri bili su u okolnim mestima Somboru, Kuli, Kruščiću, Ruskom Krsturu, a svi oni su mi bili veoma važni zbog sticanja samopouzdanja. U klubu je tada bilo akivno tridesetak takmičara, a ja sam bio jedan od najmlađih.

Prelaskom u Karate klub "Hajduk Kulska banka" iz Kule, koji se takmičio u prvoj ligi, mladi Sivčanin dospeo je u sredinu sa velikim ambicijama i veoma jakom takmičarskom konkurencijom. O periodu u Hajduku Đorđo kaže:

-Sve što sada znam naučio sam u Hajduku. Tamo je bila velika konkurencija među takmičarima, imali smo dobre trenere, mnogo smo putovali i sa Hajdukom sam bio učesnik svih većih i značajnijih takmičenja. Bila su to prvenstva Vojvodine, Srbije, Jugoslavije. Putovali smo i u inostranstvo. Učestvovao sam i na Balkanskom prvenstvu 2000. godine u Turskoj u Instambulu i to mi je u to vreme bilo jedno od najvećih i najzančajnijih takmičenja, uz naravno ono kada sam postao prvak Jugoslavije. Bio sam pozvan u reprezentaciju i išao sam na letnje i zimske pripreme.

Kao i svaki drugi pravi sportista Đorđo nije zapostavio svoje školovanje, usklađivao je svoje srednjoškolske obaveze sa treninzima u Hajduku. Sa uspehom završava Gimnaziju "Žarko Zrenjanin" u Vrbasu, a odmah zatim započinje studije na Pravnom fakulet u Novom Sadu. Tada prelazi u prvoligaški Karate klub "Naftagas" u kojem trenira već dve godine:–Za sada mi je odlično u Naftagasu. Uslovi za rad su odlični, imamo veliki broj takmičenja, i putujemo po celoj državi. I dalje sam u državnoj reprezentaciji.

Za dve godine koliko je u Novom Sadu Đorđo je osvojio prvenstvo Srbije, prvenstvo Jugoslavije, 3. mesto za juniore i 3. mesto za seniore u Jugoslaviji. Sve ove osvojene medalje dobijaju poseban sjaj ako se uzme u obzir da se Đorđo i dalje vodi kao junior. Prethodna 2004. godina, predstavlja godinu kada je i osvojio najviše medalja u dosadašnjoj karijeri.

15. februar - Šabac – IV INTERNACIONALNI KARATE TURNIR "ŠABAČKI POBEDNIK"
3. mesto u borbama (pojedinačno)

april-Kup Srbije
1.mesto u borbama (ekipno)

18. april – Prvenstvo Srbije i Crne Gore
3. mesto u borbama (pojedinačno-seniori)

15.maj-Pula-Međunarodni turnir "TROPI-ADRIJATIK"
2.mesto u borbama (pojedinačno-juniori-seniori)
3.mesto u borbama (ekipno-seniori)

22.maj-Priboj-"MEMORIJAL DRAGAN BJELIĆ"
1.mesto u borbama (pojedinačno-juniori-seniori)

29.maj – Novi Sad- Kup Srbije i Crne Gore
1.mesto u borbama (ekipno-juniori)

14.novembar-Inđija-Prvenstvo Vojvodine
2.mesto u borbama (pojedinačno-juniori)
3.mesto u borbama (ekipno-juniori)

11.decembar-Obrenovac-Prvenstvo Srbije
1.mesto u borbama (pojedinačno)
1.mesto u borbama (ekipno)

18.decembar-Beograd-Prvenstvo Srbije i Crne Gore
3.mesto u borbama (pojedinačno-juniori)
1.mesto u borbama (ekipno-juniori)

najveći uspeh

-Što se tiče najvećih uspeha. To je kada sam postao prvak Jugoslavije 2000. godine za nade. Tada sam trenirao u Hajduku, a takmičenje je održano u Podgorici. Bio sam malo povređen i imao sam dosta borbi, ali sam fizički bio dosta spreman i nisam na početku verovao da ću da osvojim titulu prvaka. Iz borbe u borbu bio sam sve bolji i bolji tako da sam i u finalu pobedio sa dosta velikom razlikom. Moram reći da sam tada imao i veliku podršku sa tribina od mojih rođaka iz Podgorice, svi su navijali i bodrili me i ta atmosfera me je nosila do uspeha.

najdraži uspeh

-Najdraži uspeh mi je borba sa svetskim prvakom, poreklom iz Irana. Iako sam izgubio finalnu borbu, to je za mene veliki uspeh jer sam se borio sa prvakom sveta. On je bio dve godine stariji od mene i pet kilograma teži, znači bio je u većoj kategoriji. Takođe imao sam veliku podršku sa tribina. Bio je bolji, ali dobro sam se borio i bilo je veoma neizvesno, između ostalog uspeo sam da ga udarim nogom u glavu takozvanim mavashi gerijem. Do samog kraja borba je bila neizvesna i pred sam kraj on me je pobedio.

planovi za budućnost

-Meni je najbitnije da i dalje treniram karate i to u Naftagasu, jer tu imam najbolje uslove. Bitne su mi borbe sa protivnicima i da pobeđujem. Sad sam trenutno druga godina pravnog fakulteta u Novom Sadu. I ako su treninzi svaki dan po sat i po dva čak nekad imamo i dva treninga dnevno ali sve se to može uskladiti. Prva godina je prošla super i što se tiče karatea i što se tiče fakulteta i nadam se da će tako proći i druga i treca i četvrta i da ću i dalje ostati u Naftagasu znači sve se to može ukomponovati i uskladiti samo treba turda volje rada.

crni pojas

-Za pet godina treniranja položio sam za crni pojas u Apatinu 2002. godine pred komisijom iz Zrenjanina. Radio sam kate i borbe, tada je akcenat veći bio na katama mada ja na takmičenjima radim samo borbe.

Od ukupno 59 osvojenih medalja u borbama, pojedinačno, mladi Sivčanin posebno izdvaja sledeće:

U kategoriji nada osvojio je 1. mesto na prvenstvu Jugoslavije 2000. godine a iste godine učestvovao je na Balkanskom prvesntvu u Turskoj.

U kategoriji kadeta osvojio 3. mesto na prvenstvu Jugoslavije 2000. godine, 1. mesto na prvenstvu Vojvodine iste godine i 3. mesto na prvesntvu Srbije 2001. godine

U kategoriji juniora osvojio je 2. mesto na otvorenom prvenstvu Srbije i Crne Gore 2002. godine, 1. mesto na prvenstvu Srbije 2002. godine, 2. mesto na prvenstvu Srbije 2003. godine, 3. mesto na prvenstvu Srbije i Crne Gore 2004. godine, 1. mesto na prvenstvu Srbije 2004. godine, 2. mesto na prvenstvu Vojvodine 2004. godine

U kategoriji seniora osvojio je 3. mesto na prvenstvu Srbije 2002. godine, 2. mesto na prvenstvu Srbije 2003. godine, 1. mesto na prvenstvu Vojvodine 2002. godine i 3. mesto na prvesntvu Srbije i Crne Gore 2004. godine.

Pregled svih osvojenih medalja do sada:

osvojene medalje

zlatne

srebrne

bronzane

ukupno

         

1997-1998. godine

1

2

2

5

2000. godine

3

4

4

11

2001. godine

-

3

3

6

2002. godine

5

6

3

14

2003. godine

2

2

1

5

2004. godine

9

3

6

18

ukupno

20

20

19

59

Šta drugo poželeti ovom našem mladom sugrađaninu sem da u životu i sportu nastavi sa uspesima.


 

 

POČETNA STRANICA
ODŠTAMPAJ STRANICU

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

nagrada za doprinos razvoju karate sporta i KK "Hajduk Kulska banka"

 
 
   
copyright © sivac.net 2003