SIVAC.NET SIVAC.NET SIVAC.NET SIVAC.NET SIVAC.NET SIVAC.NET SIVAC.NET SIVAC.NET SIVAC.NET SIVAC.NET SIVAC.NET SIVAC.NET

 
   
     
   

 

 

detalji sa treninga

 

klikni na sliku za uvecanje

 

klikni na sliku za uvecanje

 

klikni na sliku za uvecanje

 

klikni na sliku za uvecanje

 

klikni na sliku za uvecanje

mlade nade sivackog tenisa

 

klikni na sliku za uvecanje

doktor Fedja i gdin Cakic

 

TENIS KLUB "SIVAC"

 

O osnivanju i radu tenis kluba "Sivac" razgovarali smo sa gospodinom Feđom Teodorovićem, predsednikom kluba.

Fedja Teodorovic
Feđa Teodorović

-Tenis klub "Sivac" je osnovan 1978. godine i uz kraće pauze uglavnom je radio u kontinuitetu. Oni koji su pomogli da ovaj klub radi i preživi bili su Mira Varga i Ratomir Rondović oboje žive trenutno u Beču gde i rade, a Ratko je inače ovde bio igrač, jedan od najboljih igrača, a zatim je prešao u somborski ŽAK, sada radi kao trener u Beču i tamo je postao dosta ugledan trener, njegova sestra Ratka takođe drži tenisku školu u Beču, zatim tu je i Momčilović Predrag, koji je bio jedan od boljih igrača i on danas radi kao trener, radio je u Čonoplji, Somboru, Sivcu, moramo spomenuti i Dragana Zečevića koji sada radi kao trener u Kuli.

-Tenis klub "Sivac" iznedrio je dosta uspešnih igrača, jedno vreme imali smo i osmu igračicu na rang listi Jugoslavije, to je bilo davno 87., 88. godine, to je bila Ivana Todorović i to je bio naš najveći domet. U ovom trenutku Jovana Ivelić nalazi na osmom ili desetom mestu rang liste. Na zadnjoj listi bila je 15. ali nezvaničo smo saznali da je sad trenutno deseta.

Uslovi za trening.

-Treniramo kod mene u dvorištu, uglavnom, a kad dođe juli, avgust, septembar, oktobar onda se trenira na terenima koji su na šljaci, a ovde je pogodno zato što je na travi, krajem zime može da se trenira u jednoj prostoriji koja predstavlja salu gde mogu da se vežbaju tehnike ubacivanja lopti.

Zdravlje je najvažnije.

-Na prvom mestu uvek stavljamo zdravlje, znači da igrači moraju najpre biti savršeno zdravi   pa tek onda mogu i da treniraju, što znači da se najviše pažnje posvećuje opšte fizičkim pripremama. Deca rade razne vežbe koje rade i po nekoliko sati   dnevno, znači ujutro počinjemo sa tim vežbama, a uveče kad se završi trening onda dođe malo opuštanje i onda opet intenzivne vežbe iz opšte fizičkih priprema tako da se oni na vežbama moraju bar dvaput preznojiti, a onda počinju laganije vežbe koje se završavaju sa vežbama disanja.

Trening.

-Deo koji se odnosi na ubacivanje lopte i male korekcije u tehnici nadzire Dušica Vlaški, ona je to počela pre dve godine. Ponekad ona ide sa decom na takmičenja, ponekad idu roditelji, a ponekad idem i ja. Ove godine bili smo na pripremama u Herceg Novom i pokazalo se da je to dalo dobre rezultate, da je Jovana Ivelić zahvaljujući tome ipak osvojila dva pehara.

Sve tri rade vredno, marljivo, puno ulažu truda i rada roditlji pomažu koliko su u mogućnosti finansijski i svojim radom jer dolaze da budu sa njima.

klikni na sliku za uvecanje

Većina dece na teniske terene u Sivcu dolazi radi rekreacije, a od onih koji ozbiljno rade to samo njih tri devojčice i dva dečaka, a to su Jovana Ivelić, Smilja Gomilanović, Marina Ćakić, Vladimir Ćakić i Mihajlo Stanickov. Oni shvataju tenis takmičarski i imaju odgovarajuće kvalitete.

Osamdesete.

-To je bio jedan jako uspešan period, početak 80-tih godina, kada smo i mi imali veoma jaku ekipu, to su bili i dečaci i devojčice. Ratko Rondović koji je kasnije prešao u ŽAK, zatim Peđa Momčilović, Toskić, Raonić, Zlatko Suvajdžić, Duško Pajčić, Dragan Zečević, Slavko Šarančić i mnogi drugi...

Cilj.

-Mi se trudimo da ove godine uđemo u sam vrh Srbije i Crne Gore u tenisu, Jovana je već to uspela, Marina je uspela i još Smilja da uspe tako da će se i ona verovatno visoko popeti na rang listi, znači do kraja godine ćemo videti rezultat. Jovana može da bude među prvih osam, a Marina ispod prvih dvadeset, među prvih petnaest, a Smilja ima velike šanse da uđe među prvih dvadeset.

Problemi.

-Problemi su kao i svuda materijalne prirode. kad bismo imali mogućnosti da odemo na više turnira, na veći broj takmičenja i da se bolje urede ovi tereni, koji nisu baš sjajni, to bi bilo sjajno, inače ostale sitne probleme rešavamo sami.

 

 

 

POČETNA STRANICA
ODŠTAMPAJ STRANICU
 
 
   
copyright © sivac.net 2003