SIVAC OTVORIO TRIATLON SEZONU

 

U nedelju, 29. maja '05., kao uvertira za pocetak ovogodišnje triatlon sezone, održana je druga po redu TRI or DIE Sprint tritlonska trka na Malom Staparu.

Najpre evo nekoliko detalja o odlicnoj atmosferi koja je vladala tokom ove smotre vrhunskih triatlonaca, trenutno najboljih u državi.

prof.dr. Franja Fratrić

I ove godine program trke vodio je prof. dr. Franjo Fratrić, profesor na BK fakultetu za menadžment u sportu, koji takođe predaje na Fakultetu fizičke kulture u Novom Sadu, on je i trener triatlonaca TK "Dynamic". Neposredno pre trke dao nam je svoju vidjenje ovog dešavanja: -Ova manifestacija je promocija triatlon sporta u organizaciji Vitomira Nićetina uz svesrdnu podršku TK "Dinamik" iz Pančeva, čiji je Vića član i mene koji sam njegov trener. Ovde sam da pomognem da ovo dešavanje, da ova afirmacija triatlon sporta dobije jedan viši nivo kako bi se pripremio teren za trku u septembru. Pozivu su se odazvali svi najbolji triatlonci u državi, Nenad Sudarov, šestostruki prvak države i trostruki prvak Balkana, Svetlana Brkić koja je šestostruki prvak Balkana sedmostruka prvakinja države, tu je i Sava Sajko, mladji senior iz Beograda koji jako obećava i koji se upravo vratio sa jednog velikog medjunarodnog takmičenja, takodje tu su i mladji juniori koji stasavaju.

-Ova druga promotivna trka za razliku od prve biće znatno ozbiljnija, uvešćemo strožije propozicije sve to kako bi se organizacioni nivo trke podigao na viši nivo i kako bi se pokazalo da u septembru možemo ovde imati i jednu zvaničnu triatlon trku uvrštenu u kalendar triatlon takmičenja u Srbiji i Crnoj Gori. Takodje, planiramo da u budućnosti organizujemo jednu oficijelnu Sprint triatlon trku u baš Sivcu, a koja će obuhvatati 750m plivanje, 20 km vožnje biciklom i 5km trčanje. Na ovim distancama organizuju se i svetska i evropska prvenstva, pogotovo za juniore -rekao je naš prvi sagovornik.

 

Trka je bila izuzetno zanimljiva. Nakon prve deonice, plivanja u dužini od 500m, prvi iz vode izašao je Sava Sajko (vreme 00:04:58), koji nakon veoma brze tranzicije (pripreme i prelaska na biciklisticku trku) definitvino zadržava vodjstvo.

 

 

Kako je biciklisticka trka odmicala tako se smanjivala prednost izmedju vodeceg i grupe od nekoliko njegovih pratilaca.

U ovom delu trke jedan takmicar je odustao zbog problema sa gumom. Najbrži i u ovoj etapi bio je Sajko (vreme 00:24:42).

Nakon vožnje biciklom usledilo je trcanje duž tri kilometra duge staze.

Tek tada je postalo zanimljivo jer su pratioci vodeceg, Sudarov i Terajic znacajno smanjivali prednost, sve do samog kraja trke, kada ih je nekoliko sekundi delilo od sustizanja izuzetnog 21-godišnjeg beogradjanina Save Sajka.

Sava Sajko, član Triatlon kluba "Ironmen MSK" iz Beograda, pobedio je svladavši takmičarsku stazu u dužini 500m plivanje, 15km vožnje biciklom i tri kilometra trčanje za 40 minuta i 14 sekundi.

Sa četiri sekunde zaostatka, drugi je kroz cilj prošao prošlogodišnji pobednik Nenad Sudarov iz TK "Dynamic" iz Kikinde, dok je treće mesto osvojio Branislav Tarajić iz TK "Tamiš" iz Pančeva. Četvrti je bio Vuk Vučković takodje iz Pančeva, dok je najbolje plasirana takmičarka Svetlana Brkić, TK "Dynamic" Novi Sad, osvojila peto mesto. Sivački triatlonac Vitomir Nićetin, TK "Dynamic", bio je osmi.

U sjajnom ambijentu Malog Stapara okupljeni sivčani i ljubitelji triatlona uživali su u vrhunskoj sportskoj predstavi snage, volje i želje za pobedom.

Dobra muzika i brojni gosti, medju kojima su bili košarkaš "Vojvodine", sivčanini, Vladimir Golubović, kulski maratonac Zdravko Mišović i mnogi drugi sportisti učinili su da se ovo sportsko dešavanje uzdigne na jedan viši nivo, koji će biti svakako potreban u septembru kada će biti održana nova triatlon trka, ali koja će ovoga puta ulaziti u bodovanje za generalni plasman triatlon prvenstva.

pobednik, Sava Sajko

Pobednik trke Sava Sajko je clan beogradskog TK "Ironman MSK" a u ekskluzivnoj izjavi za SIVAC.NET rekao je: -Ovo danas je jedna izvanredna manifestacija. To je praksa i u svetu i kod nas da se organizuju ovakve manifestacije u manjim mestima radi popularizacije triatlona i nama takmičarima koji idemo na veća takmičenja to je jedan izvanredan trening, izvanredno okupljanje i druženje, odmeravanje snaga, jedan zajednički trening ali naravno i više od toga jedan duh triatlona koji se razvija upravo na ovakvim manifestacijama kao ovoj u Sivcu. Hvala Sivcu, Vići i svim ovim ljudima koji su dpšli da uveličaju ovu manifestaciju.

Svetlana Brkić

Najbolje plasirani ženski takmičar Svetlana Brkić izjavila je: -U odnosu na prošlu godinu još bolja organizacija, sve čestike organizatoru posebno Vitomiru Nićetinu našem najpoznatijem Ironman-u, koji se i ove godine potrudio da to bude na jednom visokom nivou. Što se tiče same trke, trka je brza i kratka, zadovoljna sam svojim plasmanom i želim da pohvalim veliki broj takmičara koji se odazvao.

najbolje triatlonke, Ivana Rula (17), Ksenija Boldovic (14) i Svetlana Brkic (5)

najbolje triatlonci, Branislav Tarajić (3), Sava Sajko (1) i Nenad Sudarov (2)

Vitomir Nićetin

Za kraj evo i utisaka glavnog organizatora trke, sivačkog triatlonca Vitomira Nićetina-Viće: -Moram da kažem da je trka prošla u najboljem redu. Odazvao se veliki broj takmičara iz cele države, kao i što smo očekivali. Trka je bila veoma interesanta i neizvesna do samog kraja gde je u poslednjih 100-200 metara odlučen pobednik. Interesantno je i to da je pobednik Sava Sajko ispred višestrukog prvaka Srbije i Crne Gore i višestrukog prvaka Balkana Nenada Sudarova. Vreme nas je dobro poslužilo. Publike je i ovoga puta bilo dosta. Vidim da su svi zadovoljni i takmičari i oni koji su došli da podrže našu trku. Mislim da je trka uspela i da je ovo odličan uvod za septembar kada ćemo da napravimo malo dužu, zvaničnu trku.

konačan plasman

r.br.

ime i prezime

mesto

klub

kat

vreme

1

Sava Sajko

Beograd

"Ironaman MSK"

MS

00:40:14

2

Nenad Sudarov

Kikinda

TK "Dynamic"

MS

00:40:18

3

Branislav Tarajić

Pančevo

TK "Tamiš"

MS

00:40:49

4

Vuk Vučković

Pančevo

TK "Tamiš"

MS

00: 41:47

5

Svetlana Brkić

Novi Sad

TK "Dynamic"

ŽS

00: 41:54

6

Miloš Matić

Pančevo

TK "Tamiš"

MS

00: 42:53

7

Vladimir Savić

Pančevo

TK "Tamiš"

MS

00: 42:58

8

Vitomir Nićetin

Sivac

TK "Dynamic"

MS

00: 46:09

9

Karolj Tot-DJerdj ml.

B. Topola

TK "Dynamic"

MS

00: 46:29

10

Ivan Kovačević

Pančevo

TK "Tamiš"

MS

00: 46:49

11

Vladimir Stoisavljević

Pančevo

TK "Tamiš"

MJ

00: 47:12

12

Miodrag Pejin

Pančevo

TK "Tamiš"

MS

00:48:30

13

Nikola Vincer

Pančevo

TK "Tamiš"

MS

00:48:37

14

Ksenija Bodlović

Novi Sad

TK "Dynamic"

ŽS

00:50:07

15

Marko Vuletić

Pančevo

TK "Tamiš"

MJ

00:50:48

16

DJordje Pušičić

Pančevo

TK "Tamiš"

MS

00:50:50

17

Ivana Rula

Pančevo

TK "Tamiš"

ŽS

00:52:25

18

Vladimir Martić

Pančevo

TK "Tamiš"

MJ

00:56:22

19

Aleksandar Sudžuković

Pančevo

TK "Tamiš"

MJ

00:56:23

20

Milorad Vukmirović

Pančevo

TK "Tamiš"

MJ

00:56:24

21

Marko Nićetić

Novi Sad

TK "Dynamic"

MJ

00:56:45

22

Nemanja Stoisavljević

Pančevo

TK "Tamiš"

MJ

00:57:30

23

Nemanja Nikolić

Novi Sad

TK "Dynamic"

MS

00:58:00

24

Jelena Novoselac

Pančevo

TK "Tamiš"

ŽJ

00:59:55

25

Jelena Kneginić

Pančevo

TK "Tamiš"

ŽS

01:02:05

26

Zoran Zivlak

Novi Sad

TK "Dynamic"

M40

DNF

27

Boško Stupar

Novi Sad

TK "Dynamic"

MS

DNF

28

Vladimir Cvejić-Chog Lee

Novi Sad

TK "Dynamic"

MS

DNF

29

Jovica Peulić

Čačak

TK "Dynamic"

MS

DNF

30

Nebojša Puškarev

Sivac

TK "Dynamic"

MS

DNF

 

 

POČETNA STRANICA
ODŠTAMPAJ STRANICU

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vladimir Golubovic, je rekao par reci o svojim daljim planovima