SPRINT TRIATLON '07

 

16. jun '07.

Nenad Sudarov iz Kikinde pobednik je Sprint triatlon trke koja je proteklog vikenda održana na Malom Staparu.

Peta po redu triatlon trka okupila je sedamnaest takmičara iz svih krajeva Srbije, od Bora, preko Beograda, Pančeva i Novog Sada pa sve do Subotice i Sombora. Značaj trke je naglo porastao nakon odluke rukovodstva triatlon takmičenja da istu uvrsti u zvanični kalendar državnog prvenstva.

U predivnom prirodnom ambijentu Velikog Bačkog kanala, u hladovini vremešnih topola kao i na novom "brzom" asfaltu vodila se velika borba.

Od početka do kraja trku je predvodio trojac Ognjen Stojanović, Vuk Vučković i Nenad Sudarov. Prvu deonicu, plivanje u dužini od 750 metara najbrže je preplivao Stojanović.

Vođstvo je uspešno održavao sve do poslednjeg od dvadeset kilometara vožnje biciklom.

Tada, na scenu stupa sjajni Sudarov koji u samom finišu biciklističke trke preuzima vođstvo i ubedljivo ga povećava tokom treće deonice, pet kilometara dugog trčanja.

Sudarov, član Triatlon kluba Dinamik iz Novog Sada stazu je prešao za jedan sat četiri minuta i trideset i tri sekunde. Sa zakašnjenjem od pola minuta drugi kroz cilj je prošao njegov klupski kolega Ognjen Stojanović (1:05:05), dok je kao treći trku završio Vuk Vučković član TK "Tamiš" iz Pančeva (1:05:39).

pobednici u muškoj konkurenciji

pobednice u ženskoj konkurenciji

Uvertiru u zvanično nadmetanje prethodilo je takmičenje rekreativaca, da bi samo finale triatlonskog dana pripalo trci štafeta na kojoj se prijavilo čak pedeset i četiri takmičara uzrasta od deset do šezdeset godina.

najmlađi učesnici štafete

Treba napomenuti da je trci prethodio nemili incident. Naime, neposredno u blizini trkačke staze bačena je eksplozivna naprava koja na svu sreću nije eksplodirala. Policija je brzo uspostavila kontrolu nad situacijom, pa je zbog posebnih mera obezbeđenja staza spretno i blagovremeno izmenjena kako se ne bi dovelo u pitanje održavanje takmičenja. Iako u nezavidnoj situaciji, organizatori su uspeli da u savršenom redu sprovedu petočasovno takmičenje.

Priredio Radoje Cvijović.

 

 

POČETNA STRANICA
ODŠTAMPAJ STRANICU