0
 
 

 

ŠESTI TRI OR DIE SPRINT TRIATLON

 

07. jul '08

U nedelju 29. juna 2008. godine, na Malom Staparu, po šesti put, održane je TRI OR DIE  triatlonska trka.

Kao i predhodnih godina ovog sportskog dana pored glavne trke, sprint triatlona, 750 m plivanje-20 km biciklizam-5 km trčanje, održana je i rekreativna trka, kao i trka štafeta.

 

Ovoga puta došlo je male izmene u plivačkoj trasi. Deonica plivanja pružala se od starog mlina ka "Carici", što se pokazalo kao pun pogodak jer je u značajnoj meri osvežilo i ulepšalo trku.

 

Najpre je održana rekreativna trka. Učestvovao je veliki broj mladih takmičara. Najbolji rezultat na stazi dužine 150 m plivanje-7km biciklizam-1km trčanje, ostvario je petnaestogodišnji Dušan Marić član PTK "Delfin" iz Apatina.

 

Trka je bila odlično posećena.

U glavnoj trci učestvovao je 21 takmičar iz Pančeva, Beograda, Sombora, Novog Sada, Bora, Čelareva i Sremskih Karlovaca.

 

 

Sa plivačke staze prvi izlazi Vladimir Savić član TK "Tamiš" iz Pančeva.

 

Za petama mu je klupski drugar Vuk Vučković.

 

Sledi tranzicija na ostrvu.

Tokom biciklističke staze duge 20 kilometara vođstvo zadržava Savić.

 

Za atmosferu je bio zadužen sivčanima dobro poznati DJ Bubalo. I ovoga puta njegov performans na Malom Staparu bio je odlično prihvaćen. Atmosfera je bila izuzetna, dovoljno dinamična da motiviše takmičare a u isto vreme izuzetno prijatna za sve one koji su došli da uživaju u hladovini malostaparske šume posmatrajući zanimljivo nadmetanje.

 

Ovogodišnji novitet trke bio je odlično osmišljeno osveženje za takmičare u vidu tuša. Sve pohvale organizatoru, na sve se mislilo.

 

Pobednici glavne trke, Vladimir Savić (Pančevo, TK "Tamiš", vreme 00:58.51), Vuk Vučković (Pančevo, TK "Tamiš", 00:58.58) i Miloš Matić (Pančevo, TK "Tamiš", 01:00.08) u društvu sa dr Franjom Frtarićem i Vitomirom Nićetinom.

Svi pobednici ovogodišnjeg triatlona.

Prva tri mesta u svim trkama nagradjena su medaljama, dok su pobednici glavne trke, kako u muškoj tako i u ženskoj kategoriji bili nagradjeni i sa peharima. Pored medalja i pehara za prva tri mesta glavne trke obezbedjene su i novčane nagrade.

Pehar za najmladjeg učesnika štafetne trke pripao je mladoj Angelini Ćurić.

Kompletan plasman takmičara u rekreativnoj i "TRIorDIE" sprint triatlon trci možete pročitati ovde.

Po završetku takmičarskog programa za sve učesnike i goste organizovana je večera.

Priredio Radoje Cvijović.

 

 

POČETNA STRANICA
ODŠTAMPAJ STRANICU