Balog Lacika, II mesto za belo vino

 

 

 

 

 

VINOGRADARSKE SVEČANOSTI '06

 

19. februar '06.

Osmi vinogradarski bal ove godine odrzan je u sali Ortak koja moze da primi vise ucesnika, tako da je ove godine bilo prodato 120 ulaznica. Domacin sale Bole Medojevic docekao je sve goste i svakoj dami urucio karanfil i pozeleo dobru zabavu.

Ucesnicima bala ispred Udruzenja vinogradara obratio se Radovan Dobrijevic koji je rekao da se od ove godine Udruzenje i zvanicno registrovano pa je pozvao prisutne da se uclane u klub kao redovni clanovi ili kao simpatizeri Udruzenja.

Ovogodisnji kum Vladislav Majski prelomio je slavski kolac u prisustvu svestenika Milana i kuma za sledecu godinu Krstonosic Steve.

Orkestar Velja i drugari nisu stedeli zice na instrumentima sto je doprinosilo jos veselijoj atmosferi. Glumac Jovan Paul vodio je zvanicni deo programa,ali je u pauzi procitao i po koju izreku o vinu i vinogradarstvu.

Na svecanosti proglaseni su rezultati degustavije vina. Degustatori Vlaskalic Dejan, Slobodan Suvajdzic, Svetislav Sadzakov, dr Jovan Vlaski i Dragan Grujin su taj posao obali ranije (12 belih i 2 crvena vina) tako da su samo procitani rezultati i podeljene diplome.

 

Prvo mesto u konkurenciji belih vina osvojio je Mirko Perunicic (na slici desno), drugoplasirani ove godine je Balog Lacika dok je treceplasirani dr Milojko Vlaski.

 

 

Prvo mesto u konkurenciji crvenih vina je osvojio Pavkov Djordje, drugo mesto je pripalo Poljakovic Marjanu.

 
Pavkov Djordje, I mesto za crno vino
Poljakovic Marjan, II mesto za crno vino

 

Konstatovano je da sivacki vinogradari proizvode dobro vino i da ih u tome ne treba sprecavati, vec im dati podsticaj da sledece godine proizvedu jos bolje vino i veselu vinogradarsku slavu svetog Trufuna proslave na Devetom vinogradarskom balu.

Zivi bili pa videli.

Prilog pripremio Dragan Grujin.

 

16. februar '06.

Praznik, dan Svetog Trifuna, zaštitnika vinogradara prigodno je obeležen i u Sivcu. Obavljeno je osvećenje sivačkih vinograda koje je obavio Milan Malinić, sveštenik pravoslavnog hrama u Sivcu uz prisustvo vinogradarskog kuma, Majski Vladislava.

Pored članova Udruženja vinogradara u ovom mestu, svečanosti su prisustvovali i brojni gosti, za koje su domaćini pripremili bogatu gozbu uz mlado vino roda 2005. godine.

Ove godine svoju slavu sivački vionogradari proslavljaju tri dana. Tako je proteklog vikenda održana je degustacija sivačkih vina.

Zbog za vinograde loše godine u konkurenciji je bilo dvanaest belih i samo dva crna vina ovdašnjih proizvođača.

Proglašenje najboljih vinara biće održano tokom centralne svečanosti, osmog po redu "Vinogradarskog bala" koji će biti održan naredne subote, 18. februara.

Prilog pripremio Radoje Cvijović
Fotografije Dragan Grujin.

 

 

POČETNA STRANICA
ODŠTAMPAJ STRANICU

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

dr Milojko Vlaski, III mesto za belo vino

 

 

 

 

i

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

predsednik Udruženja vinogradara