PLEMENITOST NA DELU

 

16. februar '06.

Kupovinu nameštaja, opremanje i uređenje nove zgrade Predškolske ustanove "Bambi" u Sivcu od samog početka podržali su najpre roditelji dece koja borave u ovoj Ustanovi, zaposleni, ovdašnji aktiv žena kao i brojni slikari. Međutim, mnogi Sivčani svojim ličnim primerom daju doprinos ovom plemenitom cilju.Nedavno, u poseti deci u novom sivačkom vrtiću bile su i naše sugrađanke Ljiljana Kojić i Darjana Ačanski. Kao poklon za useljenje, one su odabrale lep tepih, a da bi deci ulepšale dan pozvale su pesnika Todeta Nikoletića koji im je recitovao svoje pesme.

Ubrzo su se i najmlađi sivčani uključili u recitovanje i veseli razgovor sa pesnikom. Sva deca počastila su se slatkišima a za najbolje recitatore, pesnik za decu iz Crvenke imao je i specijalne nagrade, poklonio im je svoje knjige pesama.

Toga dana bilo je još prijatnih iznenađenja za decu. Gospođa Tereza Kovijanić poklonila im je mnoštvo zanimljivih igračaka.

Vesela i drugarska atmosfera u sivačkom "Bambiju" bila je izvor nadahnuća za gosta-pesnika pa je na kraju druženja dao i jedan  zanimljiv predlog da se na ulazu u vrtića postavi natpis "Ulaz u bajku".

Prilog pripremio Radoje Cvijović
Fotografije Ljiljana Kojić.

 

 

POČETNA STRANICA
ODŠTAMPAJ STRANICU

 

 

 

 

 

 

 

naše sugradjanke Ljiljana Kojić i Darjana Ačanski darovale su vrtić lepim tepihom