LIKOVNA KOLONIJA U VRTIĆU

 

13. oktobar '05.

U dvorištu zgrade Predškolske ustanove "Bambi", u Starom Sivcu, održana je likovna kolonija koju je organizovala ova ustanova u saradnji sa sivačkim slikarima i njihovim prijateljima likovnim umetnicima iz Kule, Sombora, Vrbasa, Novog Sada i Vrnjačke Banje.

U radu likovne kolonije učstvovali su Milenko Buiša, Milinko Buiša, Mihajlo Milošević, Rade Draginić, Svetislav Šljukić, Ljubisav Srdanović, mr Petar Šušulić, Mirko Ćirić, Milan radaković, Milorad rađenović, Ratko Trifunović, Nikola Brkanović, Rajko Čabarkapa, Nada Štrbac, Zoran Ćirović, Marijana Pejin i otac Milan Malinić.

Prema rečima Balog Marije, vaspitačice u sivačkom "Bambiju", likovna kolonija je organizovana kako bi se obezbedila sredstva za opremanje novih prostorija u adaptiranoj zgradi nekadašnje sivačke gimnazije.

 

Balog Marija, vaspitačica

- Sva umetnička dela koja nastanu ovom prilikom biće namenjena aukciji, a prikupljena novčana sredstva od prodaje biće iskorišćena za kupovinu nameštaja za opremanje nove zgrade našeg vrtića - kaže gospođa Balog i nastavlja - Nova zgrada je prelepa, funkcionalna i namenska, jedino što nam nedostaje je nameštaj. Sredstva za opremanje enterijera pokušaćemo da obezbedimo prodajom slika sa ove umetničke kolonije ali i putem sredstava koje su nam obećali iz Mesne zajednice i sredstva kojima raspolaže naša ustanova na nivou opštine. U opremanju zgrade pomoći će nam i naši meštani, firme i pojedinci.

 

Organizovanje likovne kolonije pomogli su članovi Lovačkog društva "Fazan", koji su pripremili ručak za umetnike, zatim STR "Koktel", ZZ "Rosa", ZZ "Orač" kao i roditelji dece koja pohađaju vrtić, familije Jevrić, Nikolovski, Krgović, Potpara, Medojević, Plavšić, Vukelić, Rajić, Paldrmić, Kalentić, kao i zaposlenih u "Bambiju" porodice Balog, Sandić i Marinkov.

Adaptiranje objekta finansirano je iz opštinskog budžeta, uz konsultacije sa Slavkom Kočondom izvođač radova je građevinska firma Alter Ego iz Crvenke.

Poslovi su privedeni kraju tako da nameravamo da se u nove prostorije preselimo od 1. novembra.

U prizemlju novih prostorija nalaziće se jaslice, za decu uzrasta od tri do šest godina, tu će biti još i kuhinja i trpezarija za taj uzrast.

U prostorijama na spratu boraviće deca predškolskog uzarsta. Sa predškolskom decom radiće četiri vaspitača, dok će sa decom najmlađe uzrasta raditi dva vaspitača i medicinska sestra, a od pomoćnog osoblja biće tu još i kuvarica, servirka, čistačice.

Dvorište novog objekta nije potpuno dovršeno i očekujemo pomoć roditelja na uređenju ovog prostora, planira se sejanje trave, sađenje zelenila i dovršavanje ulazne kapije i parkinga iz ulice Braće Hadžića. Zbog bezbednosti dece ulaz iz pravca ove ulice biće i glavni ulaz za decu i njihove roditelje.

Deca koja budu u obdaništu imaće tri obroka, doručak užinu i ručak, a deca predškolskog uzrasta imaće samo užinu. Biće obezbeđena kvalitetna hrana, bogata svim potrebnim sastojcima za pravilan rast i razvoj dece, a kvalitet hrane pratiće nutricionista.

Prilog pripremio Radoje Cvijović.

 

 

POČETNA STRANICA
ODŠTAMPAJ STRANICU