SIVAC.NET SIVAC.NET SIVAC.NET SIVAC.NET SIVAC.NET SIVAC.NET SIVAC.NET SIVAC.NET SIVAC.NET SIVAC.NET SIVAC.NET SIVAC.NET

 
   
     
   

 

 

 

 

 

 

 

zamena pocinkovanih cevi okitenskim

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ZAMENA CEVNE MREŽE VODOVODA

 

Radovi na zameni cevnog sistema vodovoda u Sivcu, planiranih za ovu godinu, su u završnoj fazi. Ove godine planirano je da se uradi ulica Svetozara Miletića u dužini od 322 m (na potezu od ukrštanja sa ulicom Arsenija Čarnojevića do ulice Dušana Pejića) i ulica Dušana Pejića u dužini od 173 m (na potezu od ukrštanja sa ulicom Svetozara Miletića do ulice Braće Hadžića).

Ovo je planska zamena dotrajalih vodovodnih cevi, starih oko 40 godina. Radi se zamena pocinkovanih cevi okiten cevima prečnika 63 mm od 10 bara. Na navedenom potezu premoštena su ukupno 32 priključka na vodovodnu mrežu.

jedan od ukupno 32 priključka na ovom potezu

Dosadašnje cevi postavljene su još 1968. godine i to su bili mikrosistemi, iskorišćen je postojeći sistem, međutim cevi su već tada bile dotrajale uz to nisu bili napravljenji regulacioni šahtovi sa ventilima.

Nešto više o ovim radovima saznali smo od gospodina Milorada Mišovića, direktora Javnog komunalnog preduzaća "Radnik" u Sivcu, koje izvodjac posla.

Milorad Misovic, arhitekta
Milorad Mišović, arhitekta

-Savet Mesne zajednice Sivac doneo je plan u okviru održavanja vodosnabdevanja i mi svake godine radimo planski etapu po etapu, ulicu po ulicu, ili deo ulice koji se može raditi. Radove na zameni cevnog sistema vodovoda počeli smo još 1991., ali intenzivnije i obimnije radove počeli smo od 2001. godine.

-Ovo je dugoročni plan i za naredni period ostaje da se zameni oko 1.500 m cevnog sistema vodovoda i to u delu ulice M. Tita, ulice Žarka Zrenjanina, Dušana Pejića, Braće Hadžića i u centar mesta. Dinamika radova je zadovoljavajuća, radi se po najnovijim standardima, čak i prekovremno, a posebna pažnja vodi sa o tome da naši sugrađani budu što kraći period bez vode.

vredni radnici JKP "Radnik"

Poslove na zameni cevnog sistema finansira Mesna zajednica iz sredstva samodoprinosa i JKP "Radnik" kao izvođač svih potrebnih radova na realizaciji planiranog. Predračunska vrednost ovogodišnjih radova je 870.000 dinara i očekuje se da ova suma neće biti prekoračena.

 

 

 

POČETNA STRANICA
ODŠTAMPAJ STRANICU

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ulica Svetozara Miletica, prokopan kanal i postavljen regulacioni šaht sa ventilima

 

 
 
   
copyright © sivac.net 2003