SIVČANKE OSVOJILE SLOVENIJU

 

24. septembar '09

Od 04-06.09.2009. Ženski Košarkaški Klub ,,SIVAC“ je učestvovao na 21-om medjunarodnom košarkaškom turniru u Ljubljani, Slovenija.

Bilo je pozvano 12 ekipa (POMURJE, TRBOVLJE, GROSUPLJE, DOMŽALE, JEŽICA, ILIRIJA, ODEJA (7 ekipa iz Slovenije), MEDVEŠČAK, ŠIBENIK, PEŠČENICA (3 ekipe iz Hrvatske), OSTRAVA(Češka) i SIVAC (Srbija)) koje su bile podeljene u tri grupe po 4 ekipe.

ŽKK ,,SIVAC“ je bio u grupi sa :MEDVEŠČAKOM (nisu došli), ODEJOM (Škofja LOKA) i ILIRIJOM (Ljubljana). Utakmice u grupi su trajale 2 X 12 minuta, a za plasman 4 X 7 minuta.

Prvu utakmicu smo odigrali u petak, odmah po dolasku u Ljubljanu, sa ODEJOM. Uz malo muke, ali i uz stalno vodjstvo pobedili smo sa 37 : 25. U subotu ujutru smo igrali protiv domaćina i zabeležili ubedljivu pobedu 66 :25. Kao prvi u grupi ušli smo u polu finale gde nas je čekao ŠIBENIK. Uz dosta muke stigli smo do pobede od 54 : 49.

U nedelju, u finalu, smo se sastali sa SBŠ OSTRAVA. Prvo polu vreme je donelo dosta ne izvesnosti i naše vodjstvo(26 : 22). Treća deonica je dala pobednika. Furioznom igrom SIVAC je tu deonicu dobio sa 20 : 4 i rešio pobednika. U četvrtroj četvrtini se čekao kraj utakmice. Konačni rezultat finala je bio 56 : 45 za SIVAC.

Pored lepog pehara i zlatnih medalja ŽKK ,,SIVAC“ je zasluzio i jednu pojedinačnu nagradu. Laskavo priznanje za NAJBOLJEG IGRAČA turnira dobila je Tamara Rajić, kapiten ŽKK ,,SIVCA“.

Novi trofej u vitrinama ŽKK ,,SIVCA“ je prigodno i proslavljen na parketu uz ,,pobeničku koreografiju“ i skandiranje:,,SIVAC,SRBIJA!“ Publika je podržala slavlje naših devojaka.

Sastav ekipe ŽKK ,,SIVCA“ na turniru je bio: Zeković Tamara, Stojkov Tijana, Vlaškalić Ksenija, Rajić Tamara (kapiten), Plećaš Jelena, Štulić Jelena, Stanaćev Aleksandra, Ignjatov Ivana, Ninković Nevena i Knežević Katarina. Trener:Stojanac Marjan.

Pored sportskih rezultata treba naglasiti izuzetno prijatan odnos domaćina prema nama. Uvek su bili na usluzi i pomogli su nam da vidimo i ponešto od grada. Devojke su donele kući lepe uspomene sa ovog sportskog dogadjaja.

Text i fotografije Stojanac Marjan.

 

 

POČETNA STRANICA
ODŠTAMPAJ STRANICU