MESEC KNJIGE '09.

 

12. decembar '09

Početkom decembra, tačnije četvrtog dana ovog meseca održana je tradicionalana dodela nagrada za najbolje radove na literarno-likovnom konkursu povodom Meseca knjige koji se svake godine prigodnim programom obeležava u našoj opštini.

Čitaonica Narodne biblioteke u Sivcu bila je popunjena do poslednjeg mesta za stajanje. Puno dece, njihovih roditelja, bake, deke i nastavnici.

Uvodnu reč dala je, ovom prilikom domaćin Radmila Matijašević a nakon nje prigodnim rečima deci i ostalim prisutnima obratio se Mirko Ćirić akademski slikar koji je izneo svoje utiske o radovima koji su pristigli na ovaj konkurs.

Potom je usledila dodela nagrada najboljim mladim slikarima i piscima. Diplome i pohvale najuspešnijim autorima dodelila je Snežana Tatalović direktor Narodne biblioteke Kula.

U predškolskom uzrastu, prvu nagradu na likovnom konkursu dobila je Lucija Kovijanić - "Kolibri" Kula. Drugu nagradu dobila je Nevena Đuričić - "Veverica" Crvenka, a treću Maša Kerekeš - "Sunčica" Kula.

Pohvale su dobili Luka Vulović - "Maslačak" Kula, Ana Dragić - "Kolibri" Kula i Milica Boromisa - "Sunčica" Kula.

U mlađem uzrastu, prvu nagradu dobio je Dejan Ševin, OŠ "Isa Bajić" Kula. Druga nagrada pripala je Irini Radović, OŠ "20. oktobar" Sivac, a treća Strahinji Kišjuhas, OŠ "Veljko Vlahović" Kruščić. Pohvale su dobili Lidija Suvajdžić, Milica Pejin i Biljana Sabadoš svi iz OŠ "20. oktobar" Sivac.

Prvu nagradu na literarnom konkursu za mlađi uzrast dobio je Marko Samardžić, OŠ "Veljko Vlahović" iz Kruščića. Drugu nagradu dobila je Mia Majski, OŠ "20. oktobar" iz Sivca, a treću Milan Veselica, OŠ "Isa Bajić" iz Kule. Pohvale su dobili Nemanja Babić, OŠ "Isa Bajić" Kula, Vladan Vukadinović, OŠ "20. oktobar" Sivac i Luka Latinović, OŠ "Vuk Karadžić" Crvenka.

U starijem uzrastu, prvu nagradu dobila je Maja Kočiš, OŠ "Vuk Karadžić" Crvenka. Drugu nagradu dobila je Kristina Marković, OŠ "Isa Bajić" Kula, a treću Ivana Ćurić, OŠ "20. oktobar" Sivac. Pohvale su dobili Marija Ševin i Nataša Cibra, OŠ "Isa Bajić" Kula kao i Dajana Railić, OŠ "Petefi brigada" Kula.

U starijem uzrastu, prvu nagradu na literarnom konkursu dobila je Marina Galonić, OŠ "Isa Bajić" Kula za priču pamtim jedno putovanje. (pogledajte video prilog)

 

Drugu nagradu dobila je Milica Ivanović, OŠ "20. oktobar" Sivac, a treću Sonja Knežević, OŠ "Petefi brigada" Kula. Pohvale su dobili Zorana Trivunčević OŠ "20. oktobar" Sivac, Tamara Tepić, OŠ "Vuk Karadžić" Crvenka, Bojana Bojčić, OŠ "Vuk Karadžić" Crvenka.

Mladim likovnim i literarnim stvaraocima obratio se i pesnik Blagoje Baković. Njegovo izlaganje pomno su pratila kako deca tako i njihovi roitelji. Zanimljivu besedu o pesnicima i pesmama književnik iz Vrbasa protkao je i brojnim stihovima svojih pesama. Jednu od njih, posvećenu blagopočivšem Patrijarhu srpskom Pavlu predstavljamo ovom prilikom u vidu video priloga, uživajte.

Priredio Radoje CVIJOVIĆ.

 

 

POČETNA STRANICA
ODŠTAMPAJ STRANICU