SIVAC.NET SIVAC.NET SIVAC.NET SIVAC.NET SIVAC.NET SIVAC.NET SIVAC.NET SIVAC.NET SIVAC.NET SIVAC.NET SIVAC.NET SIVAC.NET

 
   
     
   

 

 

 

klikni na sliku za uvecanje

 

A SZIVÁCI SVÁBOK KÖSZÖNŐLEVELE

 

Tisztelt elnök úr, kedves V.Milojičić úr !

Minden elvárásoknak megfelelően, sőt azokon túl is, történt a németroszági delegációnk Szivácon 2004.05.21-én tett látogatása. A hivatalos házigazda Szivác szeretettel fogadott bennünket és érzemileg hatottak ránk. Az önök szavait megértetük és tudatábvan vagyunk az önök fogadtatásának jhelentőségével, a szerb hagyományok szerinti kenyér és só általi fogadásnak. Embereink sokaságánál mindez könnyeket csalogatott ki, örömkönnyeket és a Hála könnyeit.

Szivác lakosságának vendégszeretete nagyon sokat segített nekünk, többek között abban is, hogy áthidaljuk a meghatottságot amikor a családi házak megtekintésére került sor. Nagy elégedettséggel állapították meg embereink , hogy a házak mai tulajdonosai pozitívan néznek a múltba. Teljes megértéssel vannak az idős sziváci Németek sora iránt.

A küldöttségünk rövid sziváci látohgatása során szóban el nem mondható vendégszeretetben részesült és kölcsönös tiszteletben. Ezek miatt, azok, ezeket az élményeket a lehető legszebb szavakkal tolmácsolják el családukban, hozzátartozóiknál a még élő sziváciaknak a világon.

Kedves Milojčić úr,   hálásak vagyunk önnek és Zeljko Dvožaknak a fogadtatásunkért. Ugyancsak köszönetet mondunk Zoran Sćekićnek és Milan Rovčaninnak angazsáltságukért és az összes Sziváciknak, akiket nem tudunk felsorolni és mindazoknak akik valódi szeretettel fogadtak bennünket és barátságuk jeléül vendégül láttak bennünket, sőt még ajándékokban is részesítettek bennünket.

A Sziváci szülőföld- ajándékot,   szimbólimként értékeljük, régi hazánk részeként.

Isten áldását a szebb jövőért kívánjuk a sziváci helyi közösségnek és minden itt lakópolgárnak.

Irmgard Wanke

Elnöklő

Bert Reuter

Tiszteletbeli elnöklő

 

 

 

KEZDŐ OLDAL
NYOMTATÓ OLDAL
 
 
   
copyright © sivac.net 2003