Karneval u Vrnjackoj Banji

 

22. jul '06.

Ono sto se desava na Vrnjackoj promenadi,kulturne manifestacije, muzejske postavke, pozorisne predstave, filmski i muzicki festival na letnjoj pozornici, samo su delovi sarma, koji Vrnjacka Banja, ovoga leta, obasipa svoje goste. A oni, ovog leta, dolaze sa svih strana: Francuske, Spanije, Hrvatske, Rumunije, Italije, Ujedinjenog kraljevstva, Makedonije i drugih zemalja. Sudeci po registarskim tablicama motorizovanih turista gostiju je bilo i iz Vojvodine, Subotice, Sombora, Novog Sada, Rume… Naravno,bilo je i iz – Sivca!

lepotice iz Francuske

"Divlji zapad" u banji

lepotice kamenog doba

Od  10.-16. jula odrzan je 2. Medjunarodni Vrnjacki Karneval uz ucesce gostiju iz inostranstva, i domacina, koji su i prosle godine svojim prisustvom doprineli podizanju kvaliteta ove kulturne manifestracije u funkciji turizma, dobitnika prestizne nagrade “Turisticki cvet”.

mazoretkinje decijeg karnevala

mladi Sivcani ispred Mosta ljubavi

navijacice

Rimljani iz Hrvatske

U vremenu odrzavanja Karnevala, bio je i Festival narodne muzike “Dragisa Nedovic”, koji je direktno prenosila TV javnog servisa Srbije, odrzan je koncert “Van Goga”, nocni zabavljaci izvodili su svoj performans, igralo se i pevalo skoro u svim kaficima nocnog zivota Banje.

u vecernjim satima muzicki koncerti

Nasi Sivcani Marija, Stojan, Milica i Strahinja i njihovi prijatelji, zadovoljni su i muzejskom postavkom vostanih figura, Karnevalom za decji uzrast, Festivalom narodnih pesama, koncertom ‘Van Goga”, i naravno, vrnjackim Bazenom gde su u danima nesnosne vrucine provodili vreme, pred vecernje izlaske.

bazen - spas od vrucine

Sudeci po fotografijama koje donosimo, svima je bilo lepo – i gostima i domacinima koji zadovoljno trljaju ruke “ubirajuci dnevni  pazar” od svog turizma.

Prilog pripremio Slavoljub Tomic.

 
 

POČETNA STRANICA
ODŠTAMPAJ STRANICU